ODKUPUJEMO GOZDOVE

 

 

 


Konec septembra bo potekalo 14. državno tekmovanje gozdnih delavcev

Kočevje, 28. junija 2023 – Družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) organizira 14. državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije. Tekmovanje bo potekalo 30. septembra 2023 v Kočevju, na parkirišču pri Penzionu Tušek Jezero, kjer je državno tekmovanje potekalo tudi lani. Slovesno odprtje državnega tekmovanja bo dan pred tem, 29. septembra ob 17.30 uri.

Vpišite e-poštni naslov, povezan s tem uporabniškim računom. Vaše uporabniško ime bo poslano na elektronski naslov.

SiDG ne sme lesa iz državnih gozdov prodajati pod tržnimi cenami

Kočevje, 12. julija 2023 - Lesarska združenja GZS ZLPI, OZS sekcije lesnih strok in Zavod SLOLES so 4. julija 2023 na SiDG in domnevno še na več drugih inštitucij poslala dopis z naslovom »Ali so dolgoročne pogodbe namenjene dokončnemu uničenju slovenske lesne industrije?«. V dopisu je vrsta neresnic in pol resnic, manipulacij in namernega zavajanja, ki se začne že pri naslovu dopisa, brez argumentacije in brez dokazov za trditve.

Izbor izvajalca za revizijo računovodskih izkazov 2023-2025

Kočevje, 29. maj 2023 - Slovenski državni gozdovi, d.o.o., (SiDG) objavlja javni poziv za izbor izvajalca za revizijo računovodskih izkazov za obdobje od 2023 do 2025 ter vabi vse zainteresirane ponudnike, ki izpolnjujejo pogoje in zahteve za to naročilo, da oddajo svoje ponudbe v skladu z navodili v razpisni dokumentaciji. 

Velika škoda v državnih gozdovih, sanacija že v polnem teku

Kočevje, 21. julija 2023 – Neurja, ki smo jim priča v zadnjih dneh, so v državnih gozdovih po prvih ocenah poškodovala najmanj 150.000 m3 lesne mase. To predstavlja več kot desetino letne proizvodnje gozdnih lesnih sortimentov v državnih gozdovih. Ker so zaradi neprevoznosti cest marsikje gozdovi še nedostopni, pričakujemo, da bo končna količina poškodovane lesne mase še višja. Sanacija škode po vetrolomih je stekla nemudoma.

Slovenski državni holding se je seznanil z letnimi poročili SiDG za leto 2022

Ljubljana, 17. avgusta 2023 – Uprava Slovenskega državnega holdinga, d. d. (SDH) je na svoji 29/23. redni seji v vlogi skupščine družbe Slovenski državni gozdovi, d. o. o. (SiDG), med drugim seznanila z revidiranim letnim poročilom družbe Slovenski državni gozdovi, d. o. o., in letnim poročilom skupine Slovenski državni gozdovi...