Kočevje, 25. januarja 2023 - Družba SiDG je v skladu z odredbo poveljnika Civilne zaščite v sodelovanju z ZGS na požarišču na Krasu izvedla odvoz lesa in sečnih ostankov iz protipožarnih presek. Zaradi zaključka prodaje lesa iz požarišč bo SiDG pričel z izplačili donosa za lastnike gozdov, ki se jim je les na protipožarnih presekah posekal in prodal.

Zato pozivamo vse lastnike gozdov, da na  SiDG naslovijo zahtevek za izplačilo donosa od prodaje lesa in sečnih ostankov iz protipožarnih presek. Družba SiDG bo vsako vlogo pregledala,  na podlagi izračuna pripravila potrebno dokumentacijo, z vlagatelji sklenila pogodbo ter nadalje izvedla izplačilo donosa lastniku gozda. Da bi pospešili postopek razdelitve sredstev, bo družba SiDG začela lastnikom gozdov, ki se na decembra objavljeni poziv še niso odzvali, v prihodnjih tednih po pošti pošiljati informativne obračune donosa od prodaje lesa in sečnih ostankov s protipožarnih presek. Pozive bomo zaradi velikega števila lastnikov gozdnih zemljišč pošiljali postopoma

Informativne izračune s pozivom o oddaji zahtevka za izplačilo bomo posredovali samo tistim lastnikom, ki vlog za izplačilo donosa od prodaje lesa iz protipožarnih presek na SiDG še niso posredovali. Vloge za izplačilo donosa od prodaje lesa, ki ste jih lastniki že poslali, pa so že v postopku obravnave.

Več o tem, kaj mora vsebovati posamezni zahtevek, kam se ga naslovi in kako bo potekala obravnava zahtevkov, najdete v priloženem obvestilu. Za tiste lastnike gozdov, ki želite uveljaviti tudi pravico do pavšalnega nadomestila, objavljamo še povezavo do strani Finančne uprave RS, na kateri najdete vse informacije in obrazce za dovoljenje za uveljavljanje pavšalnega nadomestila:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=pridobitev_sprememba_prenos_pavsalno_nadomestilo_preb

 

OBVESTILO