KOČEVJE, 23. april 2019 - SiDG bo maja prvič organiziral dan odprtih vrat, na katerem bomo izvedli prikaz sečnje in spravila z najsodobnejšimi stroji ter nalaganje lesa na gozdarsko opremljen tovornjak. Dogodek bo potekal 23. maja v neposredni bližini Kočevja  med 9.00 in 13.00 uro. Pridružite se nam lahko kadarkoli v tem času, saj se bodo posamezni prikazi ponavljali.

 

 

Kako pridete do lokacije prikaza? Peljete se čez vas Gorenje proti Mali gori in zavijete levo na prvi gozdni cesti ter se peljete še približno en kilometer. Posebej opozarjamo na primerno obutev, v primeru napovedanega slabšega vremena pa ne pozabite na dežnik ali dežni plašč. Dogodek v vsakem primeru bo, saj tudi gozdarje ustavijo samo res obilne snežne padavine ali deževje.   

 

Prikaz bomo izvedli s najsodobnejšim kompletom strojne sečnje, zgibnim traktorjem in prilagojenim kmetijskim traktorjem, saj gre razvoj gozdarstva v smer vse večje uporabe strojev. Naši gozdarji vam bodo za vsakega od strojev razložili, kako deluje in kakšne so njegove prednosti. Prikazali bomo tudi nalaganje lesa na tovornjak.

 

Dogodek je primeren za kogarkoli, tudi za najmlajše, saj bo za varnost ustrezno poskrbljeno. Za organizirane skupine zbiramo prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., kjer smo vam na voljo tudi za vsa morebitna dodatna vprašanja. Za tiste, ki boste na dogodek prišli individualno, prijava ni potrebna.

 

SiDG je lastno gozdno proizvodnjo začel vzpostavljati v začetku leta 2018 s prenosom te dejavnosti iz hčerinske družbe Snežnik. Lansko leto je bilo tako v znamenju investicij v nakup najsodobnejših strojev in opreme za delo v gozdu. Nabavili smo komplet strojne sečnje proizvajalca Ponnse, dva zgibna traktorja, ki sta plod domačega znanja podjetja Bijol,  prilagojene kmetijske traktorje proizvajalca Valtra ter gozdarske kamione Man s hidravličnimi nakladalniki in vlačilce Mercedes. Naša prizadevanja za tehnološki napredek upoštevajo tako ekološke vidike kot skrb za varnost pri delu v gozdu in humanizacijo poklica gozdarja. V gozdni proizvodnji ima SiDG zaposlenih 49 ljudi.

 

Spremljate tudi objave na facebook strani SiDG.