Kočevje, 30. september 2023 – Naslov državnega prvaka gozdnih delavcev je tretjič zapored osvojil Janez Meden (Husqvarna). Uvrstil se je pred Žigo Švigljem (Husqvarna) in Robertom Čukom. Med ekipami je bila na 14. državnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki je potekalo 29. in 30. septembra v Kočevju, najboljša Husqvarna (Aljaž Bajc, Janez Meden in Žiga Švigelj). 2. mesto je zasedla ekipa SiDG 1 (Andrej Lumbar, Stanko Bartolj, Jure Škufca). 3. mesto je pripadlo ekipi Stihl Team 2 (Janez Urbančič, Florjan Felicijan, Alen Kogovšek). V ženski konkurenci je zmagala Ines Frančeškin (Stihl), v skupini U24 pa Florjan Felicijan (Stihl).


REZULTATI TEKMOVANJA:

- POSAMIČNO 

- EKIPNO 

- MENJAVA VERIGE 

- NATANČNI REZ NA PODLAGI  

- KOMBINIRAN REZ 

- ZASEK IN PODŽAGOVANJE 

- KLEŠČENJE 

- POSAMIČNO – TUJCI 


Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke!


Skupaj je tekmovalo 54 gozdarjev, kar je deset več kot lani. Najboljši tekmovalci se bodo uvrstili v reprezentanco, ki bo prihodnje leto zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu gozdarjev na Dunaju..

Na letošnjem državnem prvenstvu gozdarjev sekačev se je v konkurenci pomerilo sedem ekip, 14 posameznikov, od tega dve ženski tekmovalki, ekipa Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna, prvič pa sta se tekmovanja udeležili tudi dve ekipi zasebnih lastnikov gozdov. Sodelovale so vabljene ekipe in tekmovalci iz Italije, Hrvaške in Srbije.

Tekmovalki in tekmovalci so se pomerili v petih disciplinah, ki simulirajo delo v gozdu: menjava verige in obračanje letve, natančni rez na podlagi, kombinirani rez, zasek in podžagovanje ter kleščenje. Medalje so dobili tako najboljše ekipe kot posamezniki.

Državno tekmovanje gozdnih delavcev je tretjič zapored organizirala družba Slovenski državni gozdovi d.o.o..

Zahvaljujemo se vsem pokroviteljem, ki so podprli organizacijo državnega prvenstva. Med drugim:

PARTNERJA 14. DTGD 2023: Zavod za gozdove Slovenije in Srednja gozdarska, lesarska in zdravstvena šola Postojna