Družba Slovenski državni gozdovi v projekt obnove Baze 20

Dolenjske Toplice, 13. novembra 2018 – Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. (SiDG) je v letošnjem letu pričela s prvimi investicijsko-vzdrževalnimi deli na Bazi 20, kulturnem spomeniku državnega pomena. Za nujne naložbe v kompleks muzeja na prostem Baza 20 je SiDG v letu 2018 namenil preko 42.000 evrov, medtem ko naj bi vrednost del v letu 2019 znašala okoli 60.000 evrov. S tem se je začel dolgoročni projekt ohranitve in promocije Baze 20, ki ga bo SiDG izvajal skupaj z Občino Dolenjske Toplice in Dolenjskim muzejem.

Kot je ob javni predstavitvi opravljenih del izpostavil Zlatko Ficko, glavni direktor SiDG, s projektom prenove Baze 20 družba SiDG kaže, da je vedno bolj aktivna na področju razvoja podeželja ter pri spodbujanju socialnih funkcij gozda. Med slednjimi zakon o gozdovih posebno mesto namenja funkciji varovanja kulturne dediščine v naravnem okolju, poučno-raziskovalni funkciji in turistični funkciji gozda. »Današnja javna predstavitev rezultatov pa ni usmerjena samo v prikaz opravljenega dela in zglednega sodelovanja med SiDG, občino Dolenjske Toplice, Dolenjskim muzejem in pristojnim zavodom za varstvo kulturne dediščine. Usmerjena je predvsem v skupno delo v prihajajočem letu,« je poudaril Zlatko Ficko.


Zaključek akcije "Pomladimo gozdove"

Ljubljana, 13. oktober 2018 – Družba Slovenski državni gozdovi je skupaj s partnerji projekta na šestih lokacijah po Sloveniji izvedla prostovoljsko akcijo pogozdovanja v vetrolomu poškodovanih gozdov. V akciji je skupaj sodelovalo preko 400 prostovoljcev. Največ, okoli 170, jih je sadilo v Kočevju, kjer se nam je pridružil tudi predsednik Republike.

41. in 40. javna dražba za prodajo lesa

Kočevje, 12. november 2018 – SiDG vse zainteresirane kupce poziva k sodelovanju na letošnji enainštirideseti javni dražbi za prodajo lesa iz državnih gozdov. Predmet javnega poziva je enajst sklopov, hlodovina iglavcev v skupni izmeri malo več kot 10.000 kubičnih metrov, dražba pa bo potekala 19.11.2018 ob 10. uri.

Posledice vetroloma v državnih gozodvih

Črna na Koroškem, 5. novembra 2018 - Močan veter, ki je oktobra prizadel tudi gozdove, je v državnih gozdovih, s katerimi gospodari družba Slovenski državni gozdovi (SiDG), ponovno povzročil precejšnjo škodo. Po prvih ocenah družbe SiDG v državnih gozdovih obseg poškodovanosti znaša približno 100.000 m3, sanacija pa je z odpiranjem gozdnih cest že stekla.

Jesensko foto tekmovanje

Kočevje, 24. oktober 2018 – Sodelujte v nagradni igri, ki poteka na družbenih omrežjih, in se potegujete za lepe nagrade iz lesa. Vabimo vas, da delite jesenske fotografije s hashtagom #gozdjeseni na Instagramu ali jih neposredno objavite na Facebook strani Slovenskih državnih gozdov (SiDG). Zbiranje fotografij traja do 18. novembra 2018 do polnoči.

Vpišite e-poštni naslov za svoj račun. Poslana vam bo potrditvena koda. Ko boste prejeli kodo za preverjanje, boste lahko izbrali novo geslo za vaš račun.

Pišite nam